Kesan Kenttatyo Suhonent2020

Arkeologisten kenttätöiden esittelypäivät ja Arkeologian harrastajatapaaminen

Arkeologisten kenttätöiden esittelypäivillä esitellään kuluneen kenttäkauden arkeologisten inventointien ja kaivausten tuloksia. Lisäksi käsitellään ajankohtaisia arkeologisiin kenttätöihin liittyviä asioita mm. teemaseminaarien muodossa. Kenttätyöpäivien yhteydessä pidetään myös Arkeologian harrastajatapaaminen, jossa käsitellään harrastamiseen liittyviä ajankohtaisia asioita.

Arkeologisten kenttätöiden esittelypäivät teemaseminaareineen ja harrastajatapaamisineen järjestetään yleensä Kansallismuseon auditoriossa Helsingissä. Vuonna 2022 tilaisuudet järjestetään verkkotapaamisina torstaina ja perjantaina 3.-4.2.2022 Teams-palvelun kautta. Päivien ohjelma käsittää erilaisia alustuksia. Tilaisuus on tarkoitettu kaikille arkeologian kanssa työskenteleville ja arkeologiasta kiinnostuneille.

Tilaisuus on pääsymaksuton. Verkkotilaisuuteen ilmoittaudutuaan, kun ohjelma on valmis ja ilmoittautumislinkki sen yhteydessä avataan. Ohjelma valmistuu tammikuussa 2022.

Yli 30 vuotta arkeologisten kenttätöiden esittelypäiviä Museovirastossa

Harrastajatapaaminen kokoaa arkeologiasta kiinnostuneet yhteen jo kuudennen kerran


Nyt on aika ehdottaa esitelmiä. Esitelmien tulee käsitellä vuonna 2021 tehtyjä kenttätöitä tai kyseessä voi olla myös pidemmän, vuonna 2021 päättyneen kenttätyöprojektin tulosten yhteenveto. Kullekin esitykselle varataan aikaa 20 min sisältäen keskustelun eli itse esityksen pituus on noin 15 min. Toivomme rohkeita keskustelun avauksia kenttäkauden töistä. Pyydämme keskittymään esityksissä erityisesti kysymyksenasetteluun, tavoitteisiin, menetelmiin ja tuloksiin.

Esitysten otsikot ja noin sadan sanan (n. 1000 merkkiä) mittaiset abstraktit tulee lähettää V.-P. Suhoselle (veli-pekka.suhonen[at]museovirasto.fi) perjantaihin 14.1.2022 mennessä. Ilmoita myös, jos et halua, että esitelmäsi tallennetaan. Mikäli esityksiä ehdotetaan enemmän, kuin ohjelmaan mahtuu, tai sama henkilö ehdottaa yhtä useampaa esitystä, saatetaan joutua tekemään karsintaa tai ehdottaa osalle esityksistä lyhempää esitysaikaa.

Kenttätyöpäivien yhteydessä järjestetään myös Arkeologian harrastajatapaaminen. Tapaamisessa voi esittää lyhyitä 10–20 minuutin puheenvuoroja harrastamiseen liittyvistä asioista. Ehdotukset harrastajatapaamisen puheenvuoroista voi lähettää osoitteeseen paivi.maaranen[at]museovirasto.fi.

Lisätiedot:

Arkeologisten kenttätöiden esittelypäivistä:
erikoistutkija Veli-Pekka Suhonen (veli-pekka.suhonen[at]museovirasto.fi)

Arkeologian harrastajatapaamisesta:
erikoistutkija Päivi Maaranen (paivi.maaranen[at]museovirasto.fi)