Taiteellinen johtaja Ralf Långbacka ja ohjaaja Kalle Holmberg Turun Kaupunginteatterin edessä vuonna 1972 (kuva rajattu), V. K. Hietanen / JOKA / Museovirasto. Objektinumero: JOKAVKH2D11A:3

V. K. Hietasen kokoelma

Viljo Kalervo ”V. K.” Hietanen (1924−2012) työskenteli Helsingin Sanomien Turun aluetoimituksen valokuvaajana 1961−1989. Hän oli ensimmäinen HS:n aluetoimituksiin palkattu vakituinen kuvaaja. Hietanen kuvasi Turun seudulla myös Åbo Underrättelserille sekä Uusi Aura -lehdelle. Hän työskenteli ajoittain myös Ilta-Sanomille, Viikkosanomille sekä Apu-lehdelle.

V. K. Hietanen oli ”luottokuvaaja”, joka lähetettiin tallentamaan poliitikkojen salaisia tai yksityisluonteisia tapaamisia, esim. Kekkosen ja Kosyginin tapaamista jäänmurtajalla Tsekkoslovakian miehityksen aikaan 1968.

Valokuvakokoelma sisältää päivänpolitiikkaa Turun seudulla, valtiovieraita ja vaikuttajia, urheilua ja kulttuurielämää. Kuvastossa on myös Ahvenanmaan paikallistapahtumia sekä lounaisrannikon telakkateollisuutta ja elinkeinoelämää. Kokoelma tallentaa myös kaupunkikuvan rakennemuutosta sekä rakennussuojelua ja kansalaisaktivismia Turun seudulla.

Lisää kuvia: museovirasto.finna.fi/joka

Lue artikkeli:

Uutisarkisto: