Kirjaston kokoelmia (kuva rajattu)  . Kuvaaja: Soile Tirilä. Objektinumero: V4:85

Kirjasto

Museoviraston kirjasto on kaikille avoin kulttuuriperintöalan tieteellinen erikoiskirjasto. Tarjoamme tietoa arkeologiasta ja historiasta, kansatieteestä ja museologiasta, rakennussuojelusta, restauroinnista ja konservoinnista sekä taidehistoriasta ja esinehistoriasta.

Taataksemme turvallisen asioinnin kirjastossa pyydämme asiakkaitamme varaamaan aineiston etukäteen.

Helka-tietokannassa voi tehdä varauksen kaikkeen lainattavaan aineistoon varaustoiminnon kautta (edellyttää kirjautumisen). Aineistoa voi varata ennakkoon myös sähköpostilla (kirjasto@museovirasto.fi).

Jos varaat aineistoa sähköpostilla, kerro viestissä mitä haluat varata ja Helka-korttisi numero.

Saat sähköpostiisi ilmoituksen, kun varaamasi aineisto on noudettavissa Sturenkadulta. Aineistoa voi noutaa kirjaston aukioloaikoina ti-pe klo: 9—16. Varatun aineiston voi lainata omatoimisesti automaatilla. Tarvitset lainausta varten voimassa olevan Helka-kortin ja PIN-koodin. PIN-koodin voit tallentaa tai vaihtaa itse kirjautumalla Helka-tietokantaan.

Jos tarvitset Helka-kirjastokortin tai e-kirjatunnukset pyydämme sopimaan asioinnista sähköpostilla.

Vastaamme tiedusteluihin myös puhelimitse (0295 33 6060).

Kirjastosta voi lainata aineistoa Helka-kortilla. E-kirjojen lainaus edellyttää kirjautumisen palveluun Museoviraston kirjastossa.

Kirjaston aineistot ovat haettavissa kokoelmatietokanta Helkasta.

Kirjasto on omatoimikirjasto, mutta palvelua saa kirjaston, kuvakokoelmien ja arkiston yhteisestä asiakaspalvelupisteestä ja myös varaamalla ajan kirjaston henkilökunnalta.

Yhteystiedot
Ohjeet turvalliseen asiointiin

Kirjaston asiakaspalvelu- ja omatoimiajat.
Kirjastohakemisto

Helka-Finna