Museovirasto 062 Vaaka

Asiakaspalvelu

Arkeologisista esinekokoelmista sekä niiden käyttöön liittyvästä asiakaspalvelusta vastaa Kirjasto, arkisto ja arkeologiset kokoelmat -yksikkö. Se päättää näyttelylainoista sekä kokoelmien käyttöön liittyvistä luvista ja huolehtii myös irtainten muinaisesineiden vastaanotosta ja lunastamisesta.

Kokoelmia käytetään pääasiassa tutkimukseen ja näyttelytoimintaan sekä taustatietona arvioitaessa kiinteiden muinaisjäännösten suojeluun liittyviä kysymyksiä. Osa kokoelmien keskeisistä löydöistä on esillä Kansallismuseon näyttelyissä, ja esineitä lainataan myös muille museoille. Arkeologiset kokoelmat kuuluvat kansallisomaisuuteemme ja siksi niitä esitellään mahdollisuuksien mukaan myös muuten kuin varsinaisissa näyttelyissä.

Arkeologisten kokoelmien löytöluetteloihin voit tutustua Kulttuuriympäristön palveluikkunassa: Muinaiskalupäiväkirja - arkeologiset kokoelmat.

HUOM! Arkeologisten kokoelmien asiakaspalvelussa on tällä hetkellä ruuhkaa, koska puramme talven aikana syntyneitä jonoja. Varauduthan siihen, että tutkijanhuoneita ei välttämättä ole vapaana juuri haluamanasi ajankohtana. Tutkijahuoneita on käytössä koronatilanteesta johtuen vain rajatusti ja ne varataan tilausjärjestyksessä.

Museoviraston tiloissa noudatetaan turvavälejä ja käsihygieniasta pidetään hyvää huolta. Museovirasto seuraa valtioneuvoston, aluehallintovirastojen sekä kuntien ohjeita. Tutustu turvallisen asiakaspalvelun ohjeisiin.

ark.kokoelmat@museovirasto.fi

Tutkimuslupahakemukset ja näyttelylainapyynnöt:
kirjaamo@museovirasto.fi