Aineistotilauslomake

Tällä lomakkeella tilataan aineistoa nähtäväksi tutkijasaliin. Aineiston toimitusaika on kaksi viikkoa ja tutkijasali on avoinna ti-to klo 10-16.

Museoviraston kuvakokoelmat, arkeologiset kokoelmat ja arkisto muuttavat Kokoelma- ja konservointikeskukseen Vantaalle. Arkeologisten kokoelmien ja kuvakokoelmien tutkijapalvelu päättyy 30.6.2023. Aineistot on tilattava aineistotilauslomakkeella viimeistään 15.6.2023.

Museoviraston arkiston ja kirjaston asiakaspalvelu jatkuu toistaiseksi Museoviraston Sturenkadun toimipisteessä.

Journalistisen kuva-arkiston JOKA:n ja Suomen merimuseon kuvakokoelman asiakaspalvelu jatkuu normaalisti Kokoelma- ja konservointikeskuksessa.

Museoviraston kuvakokoelmien, arkeologisten kokoelmien ja arkiston asiakaspalvelun on tarkoitus avautua alkuvuodesta 2026 uusissa asiakaspalvelutiloissa Museoviraston Kokoelma- ja konservointikeskuksessa.

Avokokoelmissa sijaitsevaa kirjastoaineistoa ei tarvitse tilata ennakkoon. Varastokokoelmiin tilaus tehdään Helkan kautta. Varastotilaukset noudetaan päivittäin. Kirjaston erikoiskokoelmien aineistoja, joita ei ole luetteloitu Helka-Finnaan, voi tiedustella sähköpostitse (kirjasto@museovirasto.fi).